top of page

joi, 07 sept.

|

Râșnov

Festival Medieval

Festival Medieval - Intrare Gratuită

Festival Medieval
Festival Medieval

Ora și locul

07 sept. 2023, 10:00 – 10 sept. 2023, 15:00

Râșnov, Cetatea Râșnov, Râșnov 505400, Romania

Despre eveniment

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.

Peste 40 de invitați speciali din Norvegia și alte țări europene vor participa la Festivalul Medieval de la Râșnov. Programul festivalului este structurat în două etape, primele două zile fiind dedicate specialiștilor, iar în următoarele două aceștia vor interacționa cu publicul larg în Cetatea Râșnov (demonstrații, ateliere și experiențe culinare medievale). Accesul la programul dedicat publicului în perioada 9‑10 septembrie 2023 este gratuit.

Festivalul Medieval va fi o platformă de colaborare și schimb de bune practici a celor peste 40 de specialiști în management cultural și reconstituire istorică, care vor contribui la dezvoltarea unui set concret de acțiuni pentru implementarea planului de management al Cetății Râșnov după ce aceasta va fi redeschisă publicului larg. Aceste rezultate vor contribui la identificarea unor oportunități viitoare de colaborare precum și la păstrarea și revitalizarea Cetății Râșnov, transformând-o într-o destinație turistică cu o valoare aparte.

Un punct de interes major în cadrul festivalului este testarea noului produs turistic denumit "Tabăra Medievală". Inspirat de conceptul norvegian "Go Viking Hiking", acest proiect inovator este adaptat contextului transilvănean. Bazându-se pe valori și teme istorice locale, proiectul va folosi frumusețea naturală a zonei Cetății Râșnov și a munților din apropiere, integrând elemente de istorie autentică și obiecte de recuzită specifice perioadei medievale.

Obiectivul general al proiectului Heritage Hub Râșnov constă în dezvoltarea unui model de management strategic și durabil pentru Cetatea Râșnov, utilizând oportunitățile oferite de patrimoniul local material și imaterial în vederea dezvoltării experiențelor culturale și a mediului de afaceri local, care va fi elaborat împreună cu partenerul norvegian Hands On History AS și implementat în parteneriat cu Primăria Râșnov timp de 12 luni (inclusiv prin organizarea unui eveniment medieval cu 30 de participanți din Norvegia).

 

Perioada desfășurării proiectului: noiembrie 2022 -  aprilie 2024  (18 luni)

Valoarea totală a proiectului este de 982.269,20 lei, respectiv 199.17585 euro.

Valoarea finanțării nerambursabile (85% Grant SEE și 15% bugetul național): 982269,20 lei, respectiv 199.17585 euro.

Bilete

  • Bilet Gratuit / Free Ticket

    0,00 RON
    Vânzare încheiată

Total

0,00 RON

Distribuie evenimentul

bottom of page